Koji napici su najzdraviji?

04/12/2020 11:13

Koji napici su najzdraviji?

Tečnosti i napici koje konzumiramo su podjednako važni, kao i hrana. Oni mogu poboljšati narušeno zdravlje i delovati kao preventiva.

Stručnjaci ističu najmoćnije napitke.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je bogat izvor flavonoida i polifenola, prirodnih antioksidansa. On pomaže u smanjenju rizika od nastanka osteoporoze, raka, bolesti srca, štiti srce, kosti i zube.

Čaj od nane

Čaj od nane utiče na smanjenje simptoma problema s varenjem, ublažava grčeve i zatvor. Odličan je kao prevencija bolesti probavnog sistema.

Obrano mleko

Mleko kontroliše požudu za hranom i smanjuje rizik od nastanka osteoporoze. Predstavlja odličan izvor kalcijuma i D vitamina koji je potreban za apsorpciju kalcijuma.

Topla čokolada

Ovaj napiitak poboljšava raspoloženje i smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti. Čokolada je bogat izvor polifenola, antioksidansa koji štiti ćelije, povećava nivo dobrog holesterola i smanjuje rizik od nastanka krvnih ugrušaka.

Sok od paradajza

Stručnjaci ističu da je sok od paradajza zaštitnik organizma od raznih vrsta raka. Predstavlja odličan izvor likopena, koji smanjuje rizik od nastanka raka pluća i želuca. Takođe, smanjuje nivo slobodnih radikala.

04/12/2020 11:13

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments