Kako se izboriti sa anksioznošću na poslu

07/11/2017 11:04

Kako se izboriti sa anksioznošću na poslu

Ukoliko na radnom mestu osetite napade panike, zapamtite ovih pet saveta koji će vam olakšati borbu sa anksioznošću.

Ono što osećate je stvarno

Nije retko da ljudi mentalna oboljenja ne uzimaju ozbiljno koliko i fizička, jer se ova druga manifestuju u vidljivim simptomima. Međutim, anksioznost jeste stvarna bolest, jednako koliko i dijabetes. Stoga, nema potrebe da se stidite ukoliko patite od anksioznosti i slobodno o tome razgovarajte i na radnom mestu. Kolege i nadređeni imaće više razumevanja ukoliko shvate šta ovo oboljenje podrazumeva i kada im objasnite kako se osećate kada imate napade panike.

Nećete dobiti otkaz

Većina osoba koja se bori sa anksioznošću pribojava se da će dobiti otkaz, ukoliko nadređeni saznaju za oboljenje. Naravno, ovo se neće desiti. Ipak, ukoliko vas anksioznost ometa u obavljanju radnih obaveza, potražite pmoć stručnjaka koji će naći pravi mehanizam za lečenje i držanje anksioznosti pod kontrolom.

Sarađujte sa bolešću, ne radite protiv nje

Osoba koja se bori sa paničnim napadima prihvatila je svoju bolest. Veoma je važno da ne negirate da imate anksioznost, jer će ova blokada prouzrokovati snažnije napade.

Neka stres bude na vašoj strani

Umesto da na stres gledate kao na neprijatelja, shvatite da su stres i anksioznost znaci da vam je do nečega stalo i da dajete sve da dobro uradite svoj poslovni zadatak.

Šta vas čini srećnim?

Pokušajte da pronađete okidače sreće. Bilo da je u pitanju pauza i kafa sa omiljenim kolegom, muzika ili pak preokupacija s poslom, nije važno. Ovi okidači sreće umanjiće simptome nervoze i anksioznosti.

07/11/2017 11:04

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments