Kako da sačuvate kosu tokom hladnih dana?

17/11/2016 14:20

Kako da sačuvate kosu tokom hladnih dana?

Bliže nam se hladni dani koji mogu biti veoma štetni za osetljiviju kožu, ali i kosu, zbog čega je potrebno dodatno ih zaštiti.

Ako želite da tokom zime i hladnijih dana na pravilan način negujete svoju kosu – to možete uraditi na prirodan i jednostavan način, uz pomoć jednog tajnog sastojka!

Naime, hladan vazduh i vezar mogu isušiti kosu i podstaći njeno opadanje i pucanje – zbog čega bi trebalo da je na što prirodniji način zaštitite, a evo i kako da to uradite!

Maska od kvasca

Da biste napravili masku za kosu koja će je štititi tokom hladnih dana potrebna su vam ova tri sastojka: med/šećer, mleko i kvasac.

Način pripreme

Potrebno je da kašičicu meda ili šećera rastopite u toplom mleku, a zatim da u dobijenu smesu dodate 20 grama svežeg kvasca.

Dobijenu masu ostavite 20 minuta na toplom mestu da naraste, a zatim je nanesite na čistu, vlažn kosu – od korena ka vrhovima.

Kada je maska na kosi – umotajte je najlonskom kesom i peškirom preko kako bi hranljivi sastojci iz maske brže i efikasnije prodrli u koren dlake.

Nakon sat vremena isperite masku mlakom vodom, stavite malo balzama i opet isperite. Kako biste što više pomogli svojoj kosi tokom hladnih dana – nanosite ovu masku jednom nedeljno.

17/11/2016 14:20

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments