5 sastojaka za zdraviju kožu

04/04/2018 10:50

5 sastojaka za zdraviju kožu

Puder, korektor, ajlajner – za mnoge žene neophodni saveznici, ne mogu zaseniti prirodnu lepotu zdrave kože. Zaboravite na skupu kozmetiku i obradujte svoju kožu prirodnim svojstvima koja će je nahraniti i učiniti blistavijom.

5 magičnih sastojaka za zdraviju kožu

Kurkuma

Kurkuma sadrži takva svojstva, da predstavlja idealan preparat za čišćenje lica. Istresite prah kurkume u malu količinu vode, dobro izmešajte i nanesite masku na lice. Nakon pet minuta, isperite masku. Vaša koža će dobiti potrebnu svežinu, a vi ćete naprosto, blistati.

Papaja

Još jedan odličan sastojak za čistiju i svežiju kožu. Potrebne su vam dve kašičice sveže papaje, koju ćete dobro izgnječiti kako biste dobili kremastu smesu. Nanesite je na celo lice i pustite da odstoji 10-15 minuta. Isperite hladnom vodom.

Pogledajte još: 10 tajničiste i zdrave kože

Tamarind (Indijska urma)

Tamarind koristite kao piling. Potopite urmu u vodu i ostavite da odstoji. Nanesite natopljenu urmu na lice ili željeni deo tela. U masku možete dodati i malo jogurta, za učinkovitiji rezultat.

Kokosovo ulje

Najpoznatiji sastojak u svetu lepote, a možete ga slobodno dodati i u jelo. Utrljajte ulje na predele isušene kože pre nego što odete pod tuš. Na ovaj način, učinićete da vaša koža bude sveža i hidrirana tokom celog dana.

Voćni sokovi

Za održavanje zdravog organizma i zdrave kože, unesite u ishranu potrebnu količinu voćnih sokova. Na taj način obogatićete kožu neophodnim vitaminima i mineralima koji će je učiniti blistavijom.

04/04/2018 10:50

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments