5 namirnica za dug život

30/06/2022 12:03

5 namirnica za dug život

Ukoliko želite da živite duže, stručnjaci preporučuju konzumaciju sledećih namirnica. Ove zdrave i ukusne namirnice predstavljaju prave saveznike zdravlja i dugog života.

Zdravlje na usta ulazi.

Masline

Ova namirnica bogata je mineralima, folnom kiselinom i vitaminima A, B1, B2, B6 i C. Idealan je saveznik u borbi protiv stresa, predstavlja jak antioksidans i reguliše holesterol.

Zelena salata

Zelena salata bogata je mnogim zdravim sastojcima, mineralima, kalcijumom, gvožđem, magnezijumom, jodom, manganom i bakrom. Pored toda bogata je i vitaminima B,C i E. Preporučuje se upotreba zelene salate u borbi protiv nervne napetosti.

Jaja

Konzumiranje jaja podiže dobro raspoložnje i energiju, jer su bogata proteinima, mineralima i vitaminima. Samo belance sadrži skoro polovinu ukupne količine proteina.

Krompir

Krompir, kao i jaja, predstavlja namirnicu bogatu proteinima i kao takvu odličan izvor energije. Poznato je da se sok od krompira koristi kod upale i crvenila lica.

Grašak

Grašak je sastavni deo ishrane dijabetičara. Bogat je vitaminima, aminokiselinama, B i B9 vitaminima, kalcijumom, magnezijumom i ugljenim hidratima.

30/06/2022 12:03

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments