Turizam kroz Srbiju

17/07/2020 14:53

Turizam kroz Srbiju

Pandemija virusa nas je prilično ograničila, zatvorila granice okolnih zemalja za nas i užasno nam zakomplikovala i onemogućila letovanje u okolnim zemljama sa izlazom na more ili pak priliku da godišnji odmor provedemo u nekoj Evropskoj metropoli, tropskom raju ili recimo planinskoj Alpskoj idili.

No usmerila nas je na jedan novi horizont- da istražimo lepote naše zemlje Srbije. I zamislite – imamo na raspolaganju pandam skoro svakoj od vaših želja i spomenutih destinacija, samo bliže, bezbednije i jeftinije.

Srbija je prelepa zemlja raskoša raznolikosti.

Srebrno jezero

Ukoliko ste planirali odmor kraj morske obale ovo je idealna zamena za to. Jezero pruža mnoge mogućnosti slične onima koje ćete očekivati od letovanja u nekom primorskom gradiću i ubrzo ćete zaboraviti da se nalazite na jezeru u sred Srbije a ne na recimo Pefkohoriju u Grčkoj.

Nalazi se na dva kilometra od Velikog gradišta u Braničevskom okrugu na obali Dunava kako je nekad bila rukavac ove reke, a sad je odvojena dvema branama. Širine je 300 metara, a prosečne dužine 14 kilometara.

Mesto i obala obiluju luksuznim hotelima i privatnim smeštajem kao i lokalima, barovima, noćnim klubovima i drugim vidovima zabave sličnim onim očekivanim na primoriju.

Zlatibor

Kada dodjete na Zlatibor, preporučujemo vam da obavezno probate „Komplet lepinju“.

Iznad Uzica put četinara vodi vas do vrha čistog vazduha i zapanjujućih pogleda. Obiluje dobro opremljenim hotelima, barakama, privatnim apartmanima i sobama, buticima, restoranima, dečijim igraonicama na otvorenom, bazenima…

Jedno pravo moderno odmaralište sa prelepim jezerom u centru.

Ukoliko ste ipak pošli da vreme provedete u prirodi možete i to- barake u sred šume, staze za trčanje i šetnju uz ili bez vodiča vas čekaju…

Obavezno posetite Zlatiborsku pijacu gde mozete naci sve njihove specialitete kao i divlje šumsko voće i Etno grad…ukoliko se ne bojite visine žičara je prava adrenalin avantura.

Beograd

Ukoliko ste svoj godišnji planirali da provedete tako što bi posetili neku metropolu, prvo posetite onu u našem dvorištu…. Beograd.

Ovaj lavirint starog i novog pruža sve- od prestižnih restorana svetske kuhinje do izvornih taverni i kafana, od ciganskog gudala do rejv partija.

Obavezna je poseta staroj tvrđavi Kalemegdanu obeležju našeg glavnog grada, potom zoo vrtu kao i obali Dunava, Aval ali i poznatim beogradskim splavovima.

Još mnogo mesta, znamenitosti, prirodnih, istorijskih lepota vam može pružiti utočište za savršen odmor…na vama je da budete otvornog duha i istražujete.

Beograd – Kalemegdan

17/07/2020 14:53

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments