Slobodno vreme: Naučite da gledate u šolju kafe!

29/08/2017 16:26

Slobodno vreme: Naučite da gledate u šolju kafe!

Mnogima je gledanje u šoljicu kafe bio omiljeni hobi u tinejdžerskim danima. Ukoliko pak tada niste naučili ovu drevnu veštinu, sada imate priliku!

Kako biste počeli sa ovim “proricanjem”, najpre treba da skuvate crnu kafu bez ikakvih dodataka.

Najbolje bi bilo da kafa bude gorka, kako bi pri samom okretanju soc bio gust. Kada popijete kafu, levom rukom okrenite šolju u tanjiriću i ostavite tako dok se soc ne slije. Nakon nekog vremena šolja se podigne i možete početi sa “predviđanjem” sudbine.

Simboli koji se vide u šolji zavise najčešće od toga koliko imate mašte i vizije da neke konkretne figure od kafe povežete sa stvarnim životom i njihovim eventualnim ostvarenjem.

Za sve dobro što vam dolazi, predviđaju crne figure, dok su bele oznaka nekih manje lepih stvari koje se dešavaju osobi kojoj se gleda u šolju.

Figure koje se nalaze na samom vrhu šolje često ukazuju na događaje koji slede, figure na dnu šolje opisuju život osobe kojoj se gleda, figure koje izlaze iz vrha šolje ukazuju na promene, putovanja.

Za jednostavnije gledanje ljubavnih zamisli, šolju je najbolje na samom početku podeliti na dva dela. Muški i ženski. Onaj deo figura bliže dršci šolje, jeste ženska strana dešavanja, a sve nasuprot je život njenog muškarca. Ljubavnu želju zamisliti domalim prstom, dok poslovne želje možete zamisliti kažiprtom.

1. Šolja puna simbola – buran i ispunjen život.

2. Šolja sa malo simbola – malo događanja u budućnosti.

3. Puno taloga na dnu – vrlo zatvorena osoba opterećena prošlošću koje se treba osloboditi.

4. Rub koji se proteže celom stranom šolje (zatvoreni krug) – osoba koja skriva svoje misli i emocije i koje se treba otvoriti životu.

5. Kanalići taloga koji se protežu od dna do ruba šolje – putovanja u datom razdoblju. Deblji kanalić označava duži put i obrnuto.

6. Simbol koji se često ponavlja od velikog je značaja pa ga treba interpretirati sa posebnom pažnjom.

7. Brojke koje se pojavljuju u šolji od velikog su značenja i ukazuju na vreme (npr. Broj 6 može značiti za šest dana, šest nedelja, šest godina).

8. Slova koja se pojavljuju u šolji početna su slova imena ili prezimena ljudi i mesta boravka koji su bitni za interpretaciju nadolazećih događaja.

9. Simboli na vrhu šolje najčešće ispoljavaju svoj pozitivni aspekt, dok na dnu onaj negativniji (ako simbol ima više značenja).

29/08/2017 16:26

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments