Jezive turističke destinacije

04/05/2018 12:59

Jezive turističke destinacije

Kada kažete evropska destinacija, sigurno pomišljate na poznate i lepe evropske gradove, romantične odmore, avanture sa društvom. A da li ste znali da postoje i one ne tako lepe destinacije? Naime, destinacije sa liste koja sledi, itekako su jezive.

Vojna bolnica – Nemačka

Bolnica Belic Hajlšteten izgrađena je 1898. godine za lečenje obolelih od tuberkuloze. Ono što je intrigantno jeste podatak da je u ovoj bolnici lečen budući nacistički vođa, Adolf Hitler. Prostorije bolnice, uključujući sav nameštaj i instrumente, ostale su netaknute.

Jevrejsko groblje – Češka

Groblje se nalazi u Jevrejskoj četvrti u Pragu. Zbog manjka mesta, groblje je moralo da se širi vertikalno, pa tako danas ono ima 12 slojeva. Kako najstariji spomenici datiraju iz 1478. godine, a može se videti samo 12.000 grobova, veruje se da je na tom prostoru skriveno oko 100 hiljada grobova.

Brdo krstova – Litvanija

Brdo krstova predstavlja simbol litvanske borbe za nezavisnost od ruskog imperijalizma. Ono je hodočasno mesto gde mnogi svraćaju kako bi se pomolili Isusu Hristu.

Kosturnica – Češka

Enerijer male crkve čine ostaci oko više od 40 hiljada ljudi. Kosti i lobanje su pažljivo sklopljene i poređane, tako da čine krst i veliki luster unutar kapele. Ova sedlek kosturnica nalazi se u Kutna Hora u Češkoj.

Most Overtaun – Škotska

Most je izgrađen u viktorijanskom stilu i predstavlja tačku gde se život i smrt susreću, te je zbog toga, navodno, uklet. Naime, proteklih 70 godine, psi skaču u provaliju sasvim spontano, kao da postoji sila koja ih vuče.

Maunsel tvrđava – Velika Britanija

Kako bi odbranili Veliku Britaniju od invazije nacista u Drugom svetskom ratu, Englezi su izgradili Crvene tornjeve na obali Kenta. Maunsel tvrđava i njeni tornjevi napušteni su od 1956. godine.

Katakombe Kapucinera – Italija

Katakombe su bile namenjene preminulim monasima, ali su vremenom stekle status simbola. Naime, neki leševi su stari i pet vekova. Tela koja su mumificirana, poređena su po hodnicima uz zid. Najpoznatije “telo” je dvogodišnja Rozalija Lombardo, poznata kao “Uspavana lepotica kapucinskih katakombi”.

Pripjat – Ukrajina

Pripjat je grad koji je nekad odisao životom, međutim danas predstavlja pravi grad duhova. Nakon Černobiljske katastrofe, 1986. godine, ovaj grad izgleda kao scena za horor film.

Crkva Sv. Đorđa – Češka

Srednjovekovna crkva u selu Lukova smatra se ukletom. Nakon nezgode 1968. godine, kada se crkevni krov obrušio usred sahrane, meštani su je napustili. Danas je crkva Sv. Đorđa poznata svetska turistička destinacija.

04/05/2018 12:59

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments