Aukcija predmeta koji su pripadali Merilin Monro

22/07/2016 10:43

Aukcija predmeta koji su pripadali Merilin Monro

Prodaja predmeta koji su pripadali nekoj poznatoj ličnosti odavno je trend u svetu. Što je poznatija ili značajnija ličnost bila – to njeni predmeti više vrede na aukciji.

Obožavaoci i kolekcionari su spremni da za određene predmete daju koliko god da je novca potrebno, samo da budu njihovi, a često se govori o izuzetno velikim ciframa, čak i za najčudnije predmete.

Na aukciji se nalaze i predmeti Merilin Monro, neprevaziđenog seks-simbola, pa će tako biti prodate njene lokne, fotografije sa snimanja, haljine.

Aukcija predmeta koji su pripadali Merilin Monro održaće se na jesen, a izložiće ih kuća “Džulijen’s aukšens” u Los Anđelesu.

Dve lokne slavne glumice, koje je sačuvala njena obožavateljka, a kasnije i prijateljica Frida Hal, procenjeno je da vrede čak 8.000 dolara.

Osim pramenova njene kose, na aukciji će se naći i predmeti koji su trenutno u vlasništvu direktora “Ekčers studija” Li Strazberga i bitanskog kolekcionaara Dejvida Gejnzboro-Roberts, za koga se veruje da ima najveću privatnu kolekciju kostima koje je nosila Merilin Monro.

Oni koji budu želeli da poseduju neki od predmeta sa aukcije moraće da izdvoje od 3.000 do 600.000 dolara, koliko će koštati predmeti. Među najtraženijim predmetima sa aukcije nalazi se i providna crna haljina sa šljokicama koju je glumica nosila u filmu “Neki to vole vruće”, kao i ružičasta lanena haljina iz trilera “Nijagara”.

Na aukciji će biti izložena i velika kolekcija Merilininih fotografija sa premijere fima “Istočno od raja” iz 1955. godine.

22/07/2016 10:43

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments