Sjajni načini da koristite fižider, osim za skladištenje hrane

12/03/2023 09:40

Sjajni načini da koristite fižider, osim za skladištenje hrane

Verovali ili ne, fižider može da vam pomogne u brojnim drugim aspektima života, a ne samo da sačuva svežinu namirnica.

1. Zatvorene koverte

Kako biste uspeli da otvorite kovertu koja je zapečaćena, a da je ne pocepate, stavite je u plastičnu kesu i zamrznite na sat, do dva. Izvadite iz zamrzivača i odmah nožem otvorite.

2. Sveće

Ukoliko želite da vam sveća traje duplo duže, zamrznite ih pre kosišćenja. Tako će ledeni vosak sporije da se topi i sagoreva.

3. Farmerice

Pranje farmerica ne preporučuju svi, jer postoji mogućnost da se teksas ošteti. Umesto toga, neki ljudi savetuju da stavite farmerice u krpenu kesu i da ostavite da se zamrzavaju preko noći. Niska temperatura uništitće bakterije i ukloniti eventualni neprijatni miris.

4. Drvenarija

Ukoliko se bojite da se u drvenariji nalaze bube ili pak crvi, te predmete zamrznite, kako bi se uništili paraziti i njihove larve.

5. Semenje

Semenju, koje treba da posadite, sačuvaćete rok trajanja ukoliko ih čuvate u zamrzivaču u suvoj posudi.

6. Hulahopke

Kada kupite nove hulahopke, stavite ih u plastičnu kesu i zamrznite preko noći. Ovako će hladnoća držati vlakna čvrstima i produžićete vek trajanja hulahopki.

7. Grinje

Ukoliko patite od alergija i imate dovoljno velik zamrzivač, tepijhe, jastuke i zavese zamrznite preko noći, a zatim ih operite. Ovako ćete uništiti grinje i prašinu.

12/03/2023 09:40

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments