Princeza od Monaka je najlepša žena svih vremena

24/03/2021 17:57

Princeza od Monaka je najlepša žena svih vremena

Najlepša žena sveta svih vremena, a po ocenama 75 raznih novina, je Grejs Keli, koja se odrekla filmske karije, radi udaje za princa Renijea III. Venčanjem, 18. aprila 1956. godine, postaje princeza od Monaka. Ova brilijantna žena je u toku 1,5 godinu snimila devet filmova i osvojila je Oskara, ali je svetlu budućnost u filmskoj industriji, zamenila brakom.

Iako lepa i uspešna, porodica je to nikada nije priznala. Bila je predodređena za velike uspehe, međutim najbliži nisu delili to mišljenje, čak su je tretirali kao porodični neuspeh, i u trenutku dobijanja Oskara.

Kako je porodica nije podržavala, Grejs nije želela finansijsku pomoć roditelja, te se izdržavala snimanjem reklama, ali je radila i kao model. Vremenom, kako je napredovala kao glumica, ponuđen joj je stalni ugovor od 250 dolara nedeljno, ali ga je Grejs odbila! Kako je tada objasnila, možda Holivud ipak nije za nju. Međutim, ovaj gubitak zamenjen je dobitkom.

Grejs je ubrzo potpisala šestogodišnji ugovor s MGM-om. Pravu slavu doživljava 1953. godine kada je imala samo 24 godine. Ono što ovu ženu izdvaja od drugih seks-simbola tog vremena, ali i kasnije, jeste da nije nastupala u takmičenjima lepote. Svojim takvim stavom stekla je epitet zvezde, a ne starlete.

pročitajte još i: 10 zvezda koje su postale modne ikone

Grejs Keli je bila suprotnost Merlin Monro. Keli je iz ugledne porodice i nikad se nije skinula za Plejboj. Ona je i vrlo pažljivo iznosila detalje iz svog ličnog života, nije bila skandal majstor i novinarima nije dozvoljavala da joj postavljaju nezgodna pitanja, kao što su ona koja se odnose na mere delova tela. Jedino što je javnost uspela da sazna je da voli štrikanje, žirafe i žutu boju.

Za nju je važilo i da je isprogramirana, te je tako šest dana u nedelji ustajala u pet ujutro, radeći do večere. Volela je da jede hamburgere pre spavanja i morala je da ima 10 sati sna. U Holivudu je živela u iznajmljenim stanovima, jer nije želela trajnije da se za njega veže. Tvrdila je, da joj to mesto pruža samo jedan užitak – glumu.

Iako samosvesna i ostvarena, bez potrebe za javnom potvrdom slave, priznanje za uspeh, ipak je očekivala od svog oca. A koliko tu podršku nije imala, opisano je i reakcijom oca nakon objave da mu se ćerka udaje za princa Renijea III od Monaka.

Naime, tim brakom Grejs Keli je postala najcenjenija žena na svetu, dvostruka princeza, četvorostruka vojvotkinja, ali njen otac, kako je rekao, nije bio impresioniran plemićkim titulama. Utehu i zamenu za oca našla je u Alfredu Hičkoku.

Nakon što je postala princeza, počela je da organizuje humanitarne balove, a postala je i prva žena u upravi producentske kuće 20th Century Fox. Od glume se, pre braka, oprostila filmom “Visoko društvo”. U tom filmu ona je na ruci nosila svoj pravi verenički prsten, što je odgovaralo ulozi, jer je glumila rastavljenu ženu koja se priprema za drugo venčanje.

Prema podacima, Grejs Keli je jednom prilikom rekla da joj je žao što venčanje nije odložila za pet godina, kako bi proslavila svoje ime. Princeza od Monaka je poginula u saobraćajnoj nesreći 13. septembra 1982., u 52. godini života.

 

 

 

 

24/03/2021 17:57

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments