Ove namirnice možete da jedete bez griže savesti!

21/08/2017 14:36

Ove namirnice možete da jedete bez griže savesti!

Kako biste bili zdravi, siti i fit, u jelovnik uvrstite ove “prijateljske” namirnice!

Skoro svaka dijeta svodi se na isto- manje kalorija, manje kilograma. Međutim, nutricionisti upozoravaju da manje kalorija znači i manje nergije, a takav način ishrane može ugroziti zdravlje. Ključ jeste u umerenosti, a kada su u pitanju sledeće namirnice, možete slobodno i da preterate!

Grožđe

Ovo voće je idealna zdrava zamena za slatkiše. Pored toga što je prepuno vitamina i vlakana, grožđe čisti organizam, usporava starenje i utiče na razgradnju masnih naslaga,

Krastavac

Pored toga što umanjuje rizik od nastanka karcinoma, krastavci izbacuju toksine iz organizma. Budući da je veći deo sastava ovog povrća voda, nisko je kaloričan, a organizam troši mnogo energije da ga svari, što dovodi do gubitka kilograma.

Žitarice

Doručak sastavljen od žitarica daće vam preko potrebnu energiju da započnete dan, a u isto vreme, sprečiće “napade gladi” u popodnevnim časovima.

Jabuka

Ovo voće obiluje vitaminima i vlaknima, a nutricionisti savetuju da obavezno pojedemo jednu jabuku dnevno. Snižava holesterol, a zbog pektina, koji “nabubri” u želucu, stvara dugotrajan osećaj sitosti.

Lubenica

Pored toga što je pravo letnje osveženje, lubenica je idealan saborac kada je dijeta u pitanju. Puna je vitamina, a ima malo kalorija te možete u njoj da uživate bez ikakve griže savesti.

21/08/2017 14:36

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments