Ovako su nekada izgledale neke popularne rase pasa (FOTO)

08/03/2018 11:11

Ovako su nekada izgledale neke popularne rase pasa (FOTO)

Psi su hiljadama godina unazad najbolji čovekovi prijatelji i ljubimci, ali nisu uvek izgledali onako kako izgledaju danas.

Danas, postoji najmanje 167 rasa pasa sa unikatnim fizičkim i mentalnim karakteristikama. Ipak, svi su oni deo iste vrste. U nastavku, pogledajte kako su nekada izgledali popularni psi.

Rase pasa- Nekad i sad

Pit bul terijer


Ovi psi prvi put su prihvaćeni kao vrsta 1885. godine, a isprva služili su za odbranu dece. Kasnije, pit bulovi su dobili titulu krvoločnih pasa jer su korišćeni za borbe.

Engleski buldog


Veoma malo rasa pasa je ovako veštački oblikovano kao engleski buldog. Oni su služili za čuvanje krda volova, a bili su nelegalni do 1835. godine. Većinu današnjih karakteristika imali su i prvi buldozi.

Pročitajte i… Istorija imena poznatih rasa pasa

Nemački ovčar


Ovaj pas je oduvek bio simbol lojalnosti i društva, naročito kada su u pitanju policijske službe. Prvi put, nemački ovčar se kao vrsta javlja 1908. godine, a bio je srednje velik i imao je ravna leđa. Danas, ovaj pas je mnogo veći, skoro duplo i idalje je agilan, jak i živahan kao i svoj predak. Ipak, ima nekoliko urođenih zdravstvenih problema, kao što su oboljenja kukova, zbog lošeg razvitka kostiju nogu.

Erdel terijer

Moderni erdel terijer je veći i ima dužu dlaku od svog pretka. Ipak i dalje je jedan od najvećih terijera, veoma razigran i veran.

Šetlandski ovčar


Ovaj pas, poznat i kao šelti, prepoznat je kao vrsta tek 1911. godine, a tada je bio mnogo manji sa kraćim krznom.

Foto: Dogs of all nations

08/03/2018 11:11

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments