Oaza Huakačina u Peruu

24/04/2018 11:46

Oaza Huakačina u Peruu

Mala oaza Huakačina nalazi se u južnom delu Perua, sa populacijom od stotinak stanovnika. Iako izgleda usamljeno, ovo mestašče udaljeno je od grada Ica samo osam kilometara.

Ovo selo predstavlja pravi mali raj i turističku atrakciju. Podignuto je oko male lagune, a dine se protežu i do nekoliko stotina kilometara u visinu. Huakačina je bilo popularno spa odmaralište, četrdesetih godina prošlog veka, za bogate Peruance. Gosti su dolazili zbog opuštanja i lečenja. Naime, jezero, prema lokalnoj legendi, ima lekovite moći i pomaže pri lečenju raznih bolesti kao što su artritis, reuma, astma i bronhitis.

Period koji je usledio bio je loš po ovo malo mesto. Zanimanje turista polako je opadalo i nekoliko decenija bilo je potpuno prazno. Početkom novog milenujuma, došlo je do ponovnog procvata turizma, kada su brojni investitori započeli ulaganja.

Vremenom su izgrađeni brojni hoteli i restorani, a posetioci i gosti ove rajske oaze mogu uživati u surfovanju na pesku i fantastičnom pogledu zalaska sunca iza peščanih dina.

24/04/2018 11:46

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments