Pravila oblačenja zaposlenih u Dizniju

22/03/2018 09:58

Pravila oblačenja zaposlenih u Dizniju

Bez obzira koja je vaša uloga, kada radite u Dizniju, uvek ste u centru pažnje.

Baš iz tog razloga, Dizni ima striktna pravila ponašanja ali i odevanja. U nastavku saznajte šta je apsolutno zabranjeno, a šta obavezno kada radite u Dizniju.

Pravila za zaposlene u Dizniju

  1. Dezodorans- budući da u Diznilendu, maskote ceo dan stoje na suncu i grle se i fotografišu sa nekoliko hiljada ljudi. Iz tog razloga, još šezdesetih godina, doneto je pravilo da zaposleni obavezno moraju da koriste antiprespirant, kako ne bi došlo do neprijatnih mirisa ni u jednom trenutku.
  2. Dizni je veoma strog i kada je donji veš u pitanju, pa tako on mora biti neutralnih boja. Takođe, potkošulja ne sme da se vidi i ne sme da ima rukave. 
  3. U Diznilendu, gledanje nekog u oči je obavezno, pa je tako nošenje naočara za sunce zabranjeno, jer se smatra nepristojnim.
  4. Kada je u pitanju manikir, dame ne smeju da nose lakove za nokte jarkih boja, te lak mora biti neutralan.
  5. Dlake na licu moraju biti lepo uređenje, u zavisnosti od lika kojeg glume, a ekstremni stilovi kada je brada u pitanju su zabranjeni.
  6. Zaposleni u Dizniju ne smeju da imaju tetovaže na vidljivim mestima, a uz to zabranjeni su i pirsinzi i implantati u koži, osim naravno na ušima.
  7. Standardna i dozvoljena frizura za radnike u Dizniju jeste “konjski rep” ili kosa do ramena. Nisu dozvoljene pletenice ni ukrasi u kosi, osim ako ne glumite Pokahontas ili Zlatokosu.
  8. Takođe, radnicima je zabranjeno da nose helanke, džins i vunu.
  9. Prstenje, narukvice, minđuše i lančići moraju biti u skladu sa Dizni protokolom, a više od jednog prstena na ruci se ne preporučuje.
  10. Na kraju, Dizni radnici moraju uvek da se smeše, jer sve vreme dok su na poslu, na pozornici su.
22/03/2018 09:58

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments