Koje su to najmiroljubivije nacije na svetu?

15/05/2018 13:01

Koje su to najmiroljubivije nacije na svetu?

Nema toga što se ne može rangirati i završiti na listi “naj” ovo ili naj “ono”. Tako je na osnovu istraživanja dobijena i rang lista miroljubivih naroda, koje se najviše ističu po odsutnosti agresije. U nastavku teksta otkrijte koje su se to nacije našle na ovoj listi.

Japan

Japan od II svetskog rata nije ulazio u sukobe, a ova država se može pohvaliti i minimalnom stopom kriminala. U pitanju je miroljubiva država, bogate kulture i predivnih predela.

Singapur

Mala nacija kao što je Singapur, ne može baš sebi da dozvoli da uzima olako sigurnost. Singapur je poznat po tome da radi na razvijanju dobrih odnosa sa susedima od proglašenja nezavisnosti, 1965. godine.

Danska

Danska se može naći i na samom vrhu ove liste, jer je u pitanju najbezbednija zemlja na svetu. Karakteristično za stanovnike ove države je da se više bave stabilnom ekonomijom nego što ih zanima bilo kakav vid oružanog sukoba. U pitanju je prijateljski nastrojen narod, uvek rad da pomogne.

Norveška

Ljudska prava ovoj državi su na prvom mestu. Norveška vlada stavlja mir na prvo mesto svojih prioriteta.

Švedska

Ova skandinavska država nalazi se daleko na severu Evrope. Karakteriše je niska stopa kriminala, provala i pljački, iako se ubraja među najveće izvoznike oružja u Evropi. Švedska već dve decenije nije učestvovala u sukobima.

Island

U vreme velikih sukoba, Island je ostao po strani. Ovu državu karakterišu miroljubivi građani. Bez obzira na probleme sa kojima se država susreće, stanje u društvu je potpuno mirno.

Belgija

Ova mala država predstavlja dom Evropske Unije i NATO-a. Da li je to razlog zbog kojeg Belgija retko kad učestvuje u sukobima, možemo samo da pretpostavimo. Bogata srednjevekovnim gradovima i božanstvenom prirodom, ova država predstavlja pravi mali raj za turiste.

Češka

Human Development Indeks je 2009. godine proglasio Češku državom s visokim razvojem ljudskih prava. Ova država izbegava sukobe i radi na jačanju ekonomskog sedišta.

Švajcarska

Švajcarska je izuzetno je stabilna država sa veoma niskom stopom sukoba i kriminala. Nedavno je proglašena za državu s najmanjom stopom nestabilnosti vlade.

Slovenija

Slovenija predstavlja jednu od najsigurnijih zemalja sveta. Kao visokopozicionirana članica UN-a, ova država pruža veliku sigurnost svojim državljanima.

15/05/2018 13:01

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments