Hotel inspirisan serijskim ubicom Holmsom

30/04/2018 13:01

Hotel inspirisan serijskim ubicom Holmsom

U delu Londona, južno od stanice Bermondsej, na mestu gde se nalazila fabrika Biscuit, sada se nalazi “Hollow hotel”, izgrađen po uzoru na američki horor hotel u kom su se dogodila užasna masovna ubistva.

Hotel funkcioniše po principu escape room-a, ili sobe kao bekstvo, danas zanimljive avanture u koju se mnogi upuštaju. Čitava avantura traje oko sat ipo vremena, a posetioci mogu da odaberu kako će im se noć završtiti. Sedam scenarija povezanih sa različitim likovima i predmetima nude jezive preokrete, čak i “ubistva” avanturista.

Serijski ubica, Monstrum Holms

Američki serijski ubica poznat kao Monstrum Holms izgradio je hotel u kom je, kako se veruje, ubio 200 ljudi. Bio je toliko temeljan i precizan, da su nadležni organi uspeli da dokažu ubistva samo devet žrtava. Pravo ime mu je Herman Vebster Madžet, a rođen je u Nju Hempširu 1861. godine. Detinjstvo je proveo kao maltretirano dete, otac alkoholičar ga je zlostavljao, a deca u školi su ga šikanirala. Uprkos tome ostvarivao je zavidne rezultate u školi i bio izuzetno inteligentno dete.

Završio je srednju školu sa 16 godina i upisao medicinski fakultet, koji je završio u roku od dve godine. Smrt je bila njegova opsesija, a sudije su mu pomogle u eksperimentisanju i razvijanju iste. Godine nakon studija proveo je baveći se groznim prevarama i krađama. Imao je ženu i dete koje je napustio, a sumnjičio se za ubistva dva dečaka. Često se selio i gde god bi se pojavio ljudi su nestajali.

U Čikagu je pronašao posao, veterinarsku ordinaciju gde se pokazao kao odličan radnik, ali je ubrzo ordinacija prešla u njegove ruke. Nakon što se pobrinuo za nestanak vlasnika, ubedio je njegovu udovicu da mu proda ordinaciju, a ubrzo je i ona nestala. Holms je tada kupio prazan plac naspram ordinacije i na njemu sagradio svoj hotel užasa. Hotel je predstavljao njegovu zaostavštinu svetu, koji ga nije štitio ni mazio, bio je to početak njegovog velikog životnog dela i razlog njegovog postojanja.

Sam je projektovao hotel i lavirint u njemu, a lokalci su ga nazivali “Zamak”. Nekoliko građevinskih kompanija je radilo na izgradnji hotela, i svako je bio zadužen za određeni deo, kako niko osim Holmsa ne bi imao uvida u ceo projekat i ono što on krije. Sadržao je stotinu izolovanih soba bez prozora, stepenice za “nigde”, vrata koja se otvaraju sa samo jedne strane – spoljašnje, gasne komore, prostorije se metalnim zidovima i vratima i druge jezive stvari.

Ubijao je ženske goste, osoblje i ljubavnice. Zaposlenima je uplaćivao zdravstveno osiguranje koje bi nakon njihove smrti podigao. Imao je toliko mračan um, da je svoje žrtve toliko mučio pre nego što ih je ubio, samo iz razloga da sazna koliko je ljudsko telo u stanju da izdrži. Nije se držao samo jednog metoda ubijanja, ubijao je na razne načine. Pa, tako iako je priznao 27 ubistava, policija nije mogla da nađe dokaze koji bi potkrepili priznanja, a ni tela žrtava.

Obešen je 7. maja 1986. godine.

30/04/2018 13:01

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments