Kako se rešiti nesanice?

18/05/2022 10:30

Kako se rešiti nesanice?

Čini nam se da je hladan i kišni period iza nas, a da nam polako dolaze sve veće temperature. Određenim ljudima visoke temperature mogu predstavljati problem tokom spavanja i uzrokovati nesanicu.

Veoma visoke temperature znaju da budu nepodnošljive tokom leta, a mi vam predstavljamo jednostavne načine kako da otklonite ovaj problem i naspavate se.

Jedan od načina da se rashladite pred spavanje kako biste mogli mirno da zaspete jeste da pre nego što legnete u posteljinu stavite flašu hladne vode (koju ste prethodno držali u zamrzivaču).

Bez obzira na to u čemu najčešće spavate tokom vrelih noći – možete primeti jednostavan trik kako bi vam bilo još prijatnije da spavate. Naime, potrebno je da na 15 minuta u zamrzivač ubacite pidžamu u kojoj ćete spavati i nakon toga obučete i legnete da spavate. Ovako ćete trenutno rashladiti telo koje će se nakon toga lakše opustiti – i vi ćete brže utonuti u san.

Takođe, veoma je važno da u toku leta nosite pamučne stvari – jer je to materijal koji na najbolji način dozvoljava koži da “diše” čime se ona i sama lakše hladi, dok se kod svile i sličnih materijala koža samo još više i brže zagreva.

Još jedan od načina da rashladite telo pred spavanje jeste i da se istuširate hladnom, odnosno mlakom vodom čija je temperatura dosta niža od uobičajne temperature tela.

Potrudite se da soba u kojoj spavate bude zamračena kako se ne bi pregrevala u toku dana. Na ovaj način možete obezbediti garantovano nižu temperaturu u toku noći, odnosno u vreme kada krećete na spavanje.

18/05/2022 10:30

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments