Najvažniji saveti “životnih trenera”

22/08/2017 15:24

Najvažniji saveti “životnih trenera”

Life coach odnosno “životni trener” je trenutno jedno od najtraženijih zanimanja u svetu, ali i kod nas. Ovi iskusni priholozi i savetnici složili su se da postoji nekoliko najvažnijih saveta koji mogu da vam pomognu u bilo kom apsektu života.

Uvek sanjajte

Priznati američki životni treneri smatraju da je ovaj savet i najvažniji. Kako tvrde, čovek ne sme da dopusti da je iko spreči u tome da sanja. “Ukoliko te tvoj san ne plaši, sanjaš male stvari”, naveli su na svom sajtu. Prema tome, zaključak jeste da je veoma važno da imate velike težnje, ali da vas one ne preplaše. Ukoliko sanjate velike snove i rizikujete, “nemoguće” postaje samo reč.

Smejte se

Smeh je jedan od najboljih lekova, to svi znamo. A prava snaga krije se u tome da i u najgoroj situaciji pronađete nešto pozivitno. Smisao za humor odlika je velikih ljudi, a nasmejani ljudi, dokazano je, imaju više uspeha u komunikaciji sa drugim ljudima.

Upoznajte sebe

Ne dozvolite da vas niti jedna situacija iznenade. Vodite razgovore sami sa sobom i “otpakujte” sve misli koje držite duboko skrivene u glavi. Možda se baš tu krije neka sjajna ideja.

Prigrlite slabosti

Umesto da se bojite svojih slabosti, prihvatite ih i iskoristite ih da postanete još jači. Nemojte dozvoliti da slabosti budu razlog za neuspeh.

22/08/2017 15:24

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments