Trik vojnika SAD da brže zaspe: Isprobajte ga i vi!

16/10/2019 09:51

Trik vojnika SAD da brže zaspe: Isprobajte ga i vi!

Priča koja kruži internetom glasi da vojnici SAD imaju poseban trik kako da zaspe za manje od 3 minuta. A da li taj metoda uistinu deluje?

U knjizi Šaron Akman “Opustite se i pobedite”, navedeno je da američki vojnici koriste jednu taktiku koja im pomaže da veoma brzo zaspe.

U pitanju je naučni metoda koji koristi SAD vojska: zaspati u bilo koje doba dana ili noći, bez obzira na uslove, za manje od dva minuta. Kako ovaj metoda funkcioniše?

Kako brzo zaspati?

Najbitnije je u potpunosti očistiti um, opustiti sve mišiće lica. Zatim opustite mišiće ramena i ruku. Duboko dišite, iz grudi i počnite da opuštate noge.

U natednih 10 sekundi, vreme je da ispraznite um. Zamišljajte da ležite u potpuno mračnoj sobi na udobnom krevetu. Ukoliko ne uspevate da ovo vizualizujete, ponavljajte u sebi “ ne razmišljam”.

Prema naučnicima, kada uradite ovo sve, uspećete da zaspite. Prema najnovijim studijama, čoveku je potrebno između šest i devet sati sna, a nesanica može da ima brojne negativne posledice po naše psiho- fizičko zdravlje. Zato je san veoma važan, za pravilno funkcionisanje celog organizma.

16/10/2019 09:51

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments