Da li znate tačan odgovor na pitanje uspešnog biznismena Elona Riva Maska?

19/12/2017 13:20

Da li znate tačan odgovor na pitanje uspešnog biznismena Elona Riva Maska?

Sanjate o tome da se zaposliite u velikoj kompaniji kato što je Spejs eks, Pejpal ili pak Tesla motors? Ukoliko je odgovor da, saznajte šta bi vas prilikom razgovora za posao pitali.

Ilon Riv Mask je kanadsko-ameirčki biznismen, pronalazač i investitor. Mask je generalni direktor aeronautičke kompanije Spejs Eks, direktor dizajner proizvoda u Tesla motors, suosnivač Pejpala i predsednik Solarnog grada.

Ovaj uspešni biznismen osmislio je i futuristički superbrzi transposrtni sistem Hiperlup, a procenjuje se da na bankovnom računu ima oko 20,6 milijardi dolara. Ukoliko budete ikada imali prilike da idete na razgovor za posao kod ovog multimilijardera, zapamtite pitanje koji rado postavlja, ali i odgovor na njega.

Maskovo pitanje na razgovoru za posao

Prilikom Svetskog vladinog samita u Dubaiju, Mask je u intervjuu objasnio šta je potrebno kako biste ga, na razgovoru za posao, oborili s nogu. Ispostavilo se da to baš i nije lako.

“Ispričajte mi svoju životnu priču i objasnite mi odluke koje ste napravili na tom putu i zašto ste ih napravili. Takođe, podelite sa mnom na koje ste probleme nailazili i kako ste ih rešavali”, objasnio je Mask i dodao je da ima jedno pitanje koje rado postavlja.

Pitanje Ilona Maska

Ovaj gigant postavlja jedno pitanje svakom kandidatu za posao: “Stojite na površini Zemlje. Idete milju južno, milju zapadno i milju severno. Na kraju, završite tamo gde ste krenuli. Gde ste?”

Ovo pitanje ima dva tačna odgovora.

Prvi odgovor jeste Južni pol. Zemlja je sferičnog oblika, a ukoliko idete putanjom koju je Mask rekao, napravićete trougao. Drugi odgovor jeste: “Tamo gde sam počeo.”

Da li ste tačno odgovorili?

19/12/2017 13:20

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments