Bil Gejts otkrio koja mu je bila najbolja investicija u životu

07/01/2023 14:50

Bil Gejts otkrio koja mu je bila najbolja investicija u životu

Poznato je da multimilijarder Bil Gejts nije škrt kada je novac u pitanju, a najčešće ulaže u zaštitu životne sredine, te u humanitarne organizacije. Nedavno, otkrio je na šta je posebno ponosan.

Nakon dve decenije u tehnološkom svetu, Bil je izjavio da je uvek pretpostavljao da će samo 10% njegovih investicija u tehnologiju biti uspešno. Pa ipak, jedna investicija ga je posebno iznenadila, a nije Microsoft kako ste možda pretpostavili.

Naime, Bil je posebno ponosan na svoj humanitarni rad. “Kupovina medicinskih zaliha i njihovo odnošenje onima kojima je najpotrebnija, ne zvuči toliko dosadno kao što se misli. Otkrivanje novih vakcina je jednako teško kao otkriće novog teh jednoroga. Spašavanje života u zemljama u razvoju je ono na šta sam posebno ponosan”, rekao je on.

Gejts i njegova supruga Melinda osnovali su fondaciju u koju su dosad uložili 10 milijardi dolara. Uz medikamente, ova organizacija opskrbljuje zemlje trećeg sveta vakcinama, krevetima i ostalim potrepštinama neophodnim za borbu sa malarijom, HIV-om i drugim oboljenjima od kojih pate milioni širom sveta.

07/01/2023 14:50

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments