Xiaomi Automobile će predstaviti prvi prototip već ove godine

23/03/2022 20:33

Xiaomi Automobile će predstaviti prvi prototip već ove godine

Xiaomi se navodno priprema da predstavi svoj prvi EV već ove godine. Mada kompanija ne očekuje da će započeti masovnu proizvodnju serijskog modela još dve godine, prototip bi ipak mogao da bude spreman do jeseni.

Prošlog novembra, pojavile su se izveštaji koji su sugerisali da će Xiaomi serijski proizvoditi električne automobile u pekinškom E-Townu, zoni od 500 kvadratnih kilometara u kojoj već sada operišu Chrysler i Daimler AG, između ostalih. Xiaomi se nada da će proizvoditi do 300.000 elektromobila godišnje, počev od prve polovine 2024. Međutim, kompanija bi nešto „opipljivo“ mogla da predstavi već ove godine.

Po izveštajima iz Kine, Xiaomi Automotive će skinuti veo s prototipa ili koncepta pre kraja godine. Navodno, kompanija cilja treće četvoromesečje, mada ostaje da se vidi u kojoj formi će vozilo pristići. Primera radi, Xiaomi će propustiti Međunarodni salon automobila u Pekingu 2022., koji treba da se održi između 21. i 30. aprila. Međutim, ovogodišnja manifestacija u Indoneziji pada između 12. i 21. avgusta, što bi moglo Xiaomiju da obezbedi dobru platformu za predstavljanje prototipa.

U svakom slučaju, kineska kompanija uvek može da organizuje samostalan događaj, sličan onom kada se obavlja premijera novog modela pametnog mobilnog telefona. Na kraju krajeva, Xiaomi je verovatno tri godine udaljen od lansiranja serijskog automobila na tržište, dok u međuvremenu neki drugi igrači ulaze u igru, kao što su Lucid Motors i Rivian, između ostalih.

23/03/2022 20:33

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments