Uskoro počinje 8. “Cinema City” festval

26/06/2015 16:05

Uskoro počinje 8. “Cinema City” festval

Internacionalni filmski festival – “Cinema City”, održava se ove godine po osmi put u Novom Sadu.

Svečano otvaranje zakazano je za 28. jun u 20 časova, kada će započeti ovogodišnji festival, pod sloganom “Na pravom mestu u pravo vreme”, koji se završava 5. jula.

Ove godine se Cinema City” održava na novoj lokaciji – u Kineskoj četvrti i Limanskom parku u Novom Sadu.

Publika će imati priliku da pogleda 70 filmova koji će biti raspoređeni u šest različitih selekcija u toku šest festivalskih dana. Festival obuhvata šest festivalskih zona: Amstel Open Air Cinema, SKCNS Fabrika i Quarter Indoor Cinema, Planet rock Music Stage & Open Air Cinema, SKNCS Brod Teatar i Firchie Think Tank Studio.

Selekcije, pod nazivima Nacionalna klasa, Fresh Danube Films, Up to 10.000 Bucks, Respect to 1st Films, 360° i Planet Rock, donose debitantska ostvarenja – odnosno prve i druge filmove autora domaće i svetske kinematografije.

Pored filmova, u okviru “Cinema City” festivala održaće se i muzički program.

Karte za festival mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Gigs tixa od ponedeljka, 29. juna, kao i na info desku u Limanskom parku svakog dana od 14 časova.

Postoje tri vrste ulaznica:

  • Dnevna ulaznica se kupuje po ceni od 250 dinara,
  • Sedmodnevna ulaznica košta 950 dinara,
  • Cinema City SUPER sedmodnevna karta kupuje se po ceni od 1450 dinara, sa kojom se dobija rezervisano mesto na svakoj projekciji.
26/06/2015 16:05

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments