“Budni uz knjigu” 11. put

10/12/2014 11:41

“Budni uz knjigu” 11. put

Manifestacija “Noć knjige” održaće se ovog petka, 12. decembra, u svim “Delfi” knjižarama i klubovima “Lagune” od 17 časova pa sve do ponoći.

U 22 grada u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini posetioci ove manifestacije, čiji je slogan “Budni uz knjigu”, imaće prilike da sa velikim popustom kupe knjige na srpskom, francuskom, engleskom i mađarskom jeziku iz više od 50 izdavačkih kuća.

Ovaj put “Noć knjige” ima humanitarni karakter. Dejan Papić, direktor izdavačke kuće “Laguna” istakao je da svako može da da svoj doprinos lečenju mladih SMS-om na broj 5757.

– Naša kuća je u Fondaciji “Podrži život” prepoznala partnera koji razmišlja na sličan način sa željom da se pomogne onima kojima je pomoć najneophodnija – rekao je Papić.

Fondacija “Podrži život” na čijem je čelu Sergej Trifunović, glumac, najavila je i druge vidove saradnje sa izdavačkom kućom “Laguna”, a sada ističe da je neophodna pomoć Nađi Novaković i Sergeju Milićeviću za čije lečenje se svakim SMS-om na 5757 donira 100 dinara.

Organizatori su obezbedili bogat program svim posetiocima. Više od 30 srpskih pisaca, muzičara i glumaca biće deo jedanaeste “Noći knjige”. Oni koji ostanu “Budni uz knjigu” u petak, 12. decembra imaće priliku da razgovaraju sa Markom Vidojkovićem, Urošem Petrovićem, Ljubivojem Ršumovićem, Vanjom Bulićem, Marčelom, dr Neletom Karajlićem, Mariom Liguorijem, Aleksandrom Ignajatovićem, Vladimirom Kecmanovićem, Dejanom Stojiljkovićem, Lukom Mičetom…

Za narednu put, u junu 2015. godine već je najavljen specijalni gost manifestacije – dobitnik Nobelove nagrade 2010. godine i jedan od najpopularnijih pisaca danas, Mario Vargas Ljosa.

10/12/2014 11:41

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments