Izložba zrenjaninske galerije u Beogradu

23/03/2016 14:37

Izložba zrenjaninske galerije u Beogradu

U Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije u Beogradu biće održana izložba “Pejzaž, od sredine 20. do početka 21. veka, od idile do apokalipse” iz zbirke Savremene galerije Zrenjanin.

Izložba se sastoji od pejzaža koji pripadaju srpskom slikarstvu druge polovine 20. veka i početka 21. veka, a koji su nastali uglavnom u Umetničkoj koloniji Ečka.

Do sada su ova umetnička dela bila čuvana u kolekciji Savremene galerije Zrenjanin, a od 24. marta do 28. aprila moći će da se vide i u Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije u Beogradu.

Savremena galerija Zrenjanin jedan deo svoje delatnosti posvetila je i proučavanju i problematizovanju teme pejzaža, što je iniciralo i ovu izložbu.

Na izložbi u Domu Vojske Srbije biće predstavljeno oko 80 slika pejzaža mnogih značajnih srpskih umetnika, kao što su Petar Lubarda, Ivan Tabakoić, Jovan Bijelić, Ivan Radović, Milenko Šerban, Predrag Peđa Milosavljević, Nedeljko Gvozdenović, Vasa Pomorišac, Milan Konjović, Miodrag B. Protić, Stojan Ćelić, Miloš Bajić i drugih.

23/03/2016 14:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments