Trening za akreditaciju u okviru Evropskog volonterskog servisa

07/03/2016 14:53

Trening za akreditaciju u okviru Evropskog volonterskog servisa

Trening za akreditaciju u okviru Evropskog volonterskog servisa održava se od 28. marta do 1. aprila u Sremskim Karlovcima.

Prijavljivanje učesnika i učenica otvoreno je do 17. marta.

Grupa “Hajde da…” koje je zvanično imenovana za kontakt tačku Programa Erazmus+: Mladi u akciji, organizuje ovaj trening namenjen mladima.

Na treningu mogu učestvovati udruženja, kancelarije za mlade i institucije iz Republike Srbije koje su zainteresovane da se tokom 2016. godine akredituju za Evropski volonterski servis (EVS) u okviru Erazmus+ programa Evropske unije.

Na treningu će učesnici i učesnice imati priliku da se upoznaju sa procedurom akreditacije za EVS (korak po korak), sa aplikacionim formularom za EVS akreditaciju, sa uslovim učešća u EVS-u, sa specifičnostima pojedinih vrsta EVS-a (individualni, grupni, kratkoročni) u kontekstu akreditacije i drugo.

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem formulara.

Cilj treninga je da se pruži podrška udruženjima, kancelarijama za mlade i institucijama da se u budućnosti akredituju za učešće u Evropskom Volonterskom Servisu EU, da šalju mlade iz Srbije na EVS i budu domaćini stranim volonterima u Srbiji.

Program se sprovodi u sklopu proslave 20 godina postojanja Evropskog Volonterskog Servisa, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, SALTO Resursnog centra za jugoistočnu Evropu i Erazmus+ programa.

07/03/2016 14:53

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments