Osnovci se takmičili u poznavanju Rusije

21/04/2015 13:04

Osnovci se takmičili u poznavanju Rusije

Učenici osnovnih škola u Pančevu takmičili su se u poznavanju istorije i kulutre Rusije. Nagrada za najbolje na takmičenju je poseta preko leta jednog od najlepših gradova Rusije – Sankt Peterburga.

Na takmičenju je učestvovalo više od 300 učenika od petog do osmog razreda. Pitanja na koja su odgovarali bila su iz oblasti istorije, geografije, književnosti, kulture i umetnosti Rusije. Sva pitanja bila su u skladu sa školskim programom.

Osnovci koji su učestvovali na takmičenju pohađaju 19 različitih škola u Pančevu, a iz svake škole odabran je po jedan učenik koji je osvojio nagradu i koji će u julu posetiti Rusiju.

Organizator takmičenja su Ruske železnice za koje ovo takmičenje predstavlja deo projekta podrške obrazovnim ustanovama.

“Paralelno sa našom osnovnom delatnošću, podjednako nam je važan i humanitarni rad a onima kojima je pomoć potrebna su svakako deca školskog uzrasta. Projekat podrške školama će biti nastavljen, zajedno sa ministarstvom prosvete Srbije i ambasadom Rusije doneta je odluka, da na svakoj deonici na kojoj radimo u Srbiji pomognemo i škole iz tih krajeva”, kaže Jana Baluzina, portparol kompanije “RZD internešnal”.

Tokom jednonedeljne posete Pančevu, deca će imati priliku da obiđu muzeje i dvorce kao i dečju železničku prugu.

Izvor: RTV

21/04/2015 13:04

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments