Raspisan konkurs za video festival “Videomedeja”

02/05/2016 16:46

Raspisan konkurs za video festival “Videomedeja”

Udruženje za video umetnost Videomedeja raspisalo je konkurs za učešće na 20. Međunarodnom video festivalu “Videomedeja”.

Festival se održava od 21. do 23. oktobra 2016. godine u Novom Sadu, a konkurs je otvoren do 30. juna.

Jedan deo festivala biće takmičenje, dok će ostatak programa biti sastavljeno od različitih pratećih aktivnosti – u zavisnosti od trenutne produkcije i koncepcije.

Festival Videomedeja fokusiran je na umetničke projekte koji kombinuju sliku i zvuk, naprednu komunikaciju, objekte, u simbiotičkom ili avangardnom stilu – od video radova, dokumentarnih i kratkih filmskih formi, digitalnih animacija, medijskih instalacija i intervencija u prostoru do interaktivnih i robotizovanih objekata, URL projekata, open source aplikacija, živih audio-vizuelnih nastupa, elektronske muzike, naprednih tehnologija u umetničkoj praksi.

Prateći deo programa festivala “Videomedeja” biće realizovan u formi projekcija, instalacije, VJ i muzičko-vizuelnih nastupa, performansa, prezentaicja, tribina i TV emisija emotovanih na lokalnim i nacionalnim TV stranicama.

Takmičarski deo festivala uređuje selekciona komisija, a radovi koji se šalju za takmičenje moraju biti kreirani u protekle 2 godine.

Na konkurs se mogu poslati umetnički video radovi, kratki filmovi, medijske instalacije, audio-vizuelni nastupi, url projekti i open source aplikacije.

Više informacija o konkursu nalazi se ovde.

02/05/2016 16:46

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments