Vršac: 12. Džez i bluz festival

26/05/2016 09:32

Vršac: 12. Džez i bluz festival

Pod pokroviteljstvom grada, u Vršcu će se održati još jedan, 12. po redu Internacionalni jazz & blues festival, pod nazivom “Jazztronic 2016”, od četvrtka 26. maja do nedelje, 29. maja.

Koncerti u okviru džez scene održava će se u velikoj sali pozorištva, dok će se bluz svirke organizovati u foaeju, a ulaz na sve nastupe biće besplatan.

Festival “Jazztronic” nastao je kao Udruženje ljubitelja džeza i elektronike još 2022. godine, sa ciljem da se gradu i regionu prezentuje improvizovana forma, jazz, blues, r’n’r i slično.

Na ovogodišnjem festivalu nastupaće izvođači iz Srbije, Rumunije, Mađarske i Slovačke, a mnogi od njih su već svirali na ovom festivalu.

Program “Jazztronic” festivala

Tokom tri dana, na jazz sceni nastupiće Sebastian Spanache Trio, Sound Sculpture Trio & Kristijan Mlačak, i Kvartet Vlade Maričića sa specijalnom gošćom Tanjom Jovićević, a na blues sceni Jazz Therapie Für Musik, The Gamblers, Rebbel Brass, i Blue family reunion band sa gostima iz Mađarske. Ove godine, sve se odvija pod sloganom „Science fiction”.

Pokrovitelj festivala svih ovih godina je opština, sada Grad, jer je, kako kažu, od izuzetne važnosti to što su ovaj festival i ljudi koji ga organizuju jazz muziku postavili na značajno mesto kulturnih dešavanja u Vršcu.

Jazztronic je za sve vreme postojanja uspeo su da senzibiliše vršačku publiku za jazz i iz godine u godinu okuplja sve više posetilaca, a i Muzička škola u Vršcu je pokrenula jazz odsek, čiji učenici će i ovoga puta otvoriti festival.

26/05/2016 09:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments