Od sinoć je moguće i primanje novca preko Pejpala

15/10/2014 08:52

Od sinoć je moguće i primanje novca preko Pejpala

Sinoć je Pejpal omogućio korisnicima u Srbiji da primaju novac, tako da će od sada biti moguće korišćenje ovog servisa sa svim njegovim beneficijama.

Srbija je na Pejpalovom zvaničnom sajtu bila uvršćena u zemlje u kojima se planiralo omogućavanje svih funkcija ovog servisa, a planirani termin bio je do 8. oktobra. Mnogi su sumnjali da će do toga doći, ali nakon šest dana kašnjenja, ovo se konačno realizovalo.

Ova opcija se pušta korisnicima u grupama, tako da ukoliko do vas još uvek nije stiglo, trebalo bi da se desi uskoro.

Pejpal je počeo da posluje u Srbiji u aprilu prošle godine, kada je bilo omogućeno samo slanje novca. Sada, kada su sve opcije omogućene, imamo kompletnu uslugu, odnosno moći ćemo da primamo i šaljemo novac na ime prodaje robe ili pružanja usluga i slično. Nije potrebno ništa dodatno da se uradi da bi se ova opcija aktivirala, poručili su iz Pejpala.

Transakcije novca preko Pejpala zahtevaju odgovarajući zakonski okvir, odnosno definisano elektronsko poslovanje, kako bi funkcionisale kako treba. Iako se često nailazi na neuvažavanje elektronskih dokumenata u institucijama, povećanjem obima elektronskog poslovanja ovi problemi bi trebalo sve ređe da se javljaju.

Ovo je najvažnije za izdavanje faktura, a dobra vest je da naši zakoni ne zahtevaju postojanje pečata ili potpisa za uvažavanje elektronskog dokumenta. Prema Zakonu o računovodstvu postoje računovodstvene isprave koje knjigovođa može koristiti kao važeći dokument. Takođe, u tom zakonu piše da elektronski dokument treba da sadrži potpis ili neki drugi vid identifikacije i to je ispravan dokument i ne mora biti odštampan.

Izvor: 24 sata

15/10/2014 08:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments