Od sledeće nedelje nastava i na RTS2

17/03/2020 11:29

Od sledeće nedelje nastava i na RTS2

Juče je počela onlajn nastava za osnovce i srednjoškolce koja se emituje na RTS 3, a ministar prosvete najavljuje da će od sledeće nedelje biti uključen i RTS 2.

Ove nedelje đaci od prvog do sedmog razreda imaće po dva časa nedeljno koji će trajati po pola sata, dok će učenici osmog razreda imati tri časa nedeljno.

“Za sledeću nedelju se planira da osim RTS 3 i RTS Planeta bude uključen i RTS 2. Time bi podigli kvalitet nastave za po jedan čas. Od prvog do sedmog đaci bi imali po tri časa, a osmi razred četiri dnevno”, rekao je Šarčević za RTS.

On je naglasio da je RTS Planeta opterećen zbog velikog interesovanja đaka, roditelja te da će se uključiti i neki drugi portali.

Danas će biti doneta odluka, rekao je ministar, da jedan od roditelja dece do 12 godina bude oslobođen i da može da radi od kuće.

“Time će školski siste imati ozbiljne asistente – roditelje. Zavod za unapređenje odrazovanja i vaspitanja je napravio je platforme sa alatima koje nastavni mogu da koriste”, naveo je ministar.

Navodi da se časovi trenutno snimaju za opšteobrazovne predmete, a uključivanjem RTS 2 biće snimljeni časovi za sve predmete.

Izvor: Mondo

17/03/2020 11:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments