Chrome OS 101 uvodi novu, svedeniju početnu stranicu

06/03/2022 09:47

Chrome OS 101 uvodi novu, svedeniju početnu stranicu

Chrome OS 98 je trenutno u modi jer uvodi nove prečice za virtuelni sto, oporavak zasnovan na mreži (NBR), potpuno nove Unicode 14 emodžije, poboljšanja snimanja ekrana i još mnogo toga.

Međutim, dok većina korisnika živi u bezbednoj zoni sa „stabilnim“ kanalom za Chrome OS, drugi se kreću divljom stranom i zaranjaju u Chrome OS Dev ili Canary kanale.

Često to radimo i iako možete pronaći mnogo uzbudljivih ažuriranja mnogo pre nego što stignu do većine korisnika, to takođe znači da ćete se suočiti s potencijalnim greškama koje utiču na vaše iskustvo, ponekad, na nepodnošljive načine. C2 Productions na Twitteru je upravo otkrio da se u Chrome OS 101 Developer Modu implementira nova početna stranica nakon pokretanja.

U ovom trenutku, tamni režim i nove oznake za prepravku obaveštenja su uklonjene kao rezultat ažuriranja na 101, i nije jasno da li je to zbog novog početnog ekrana, ali bez obzira na to, sve ovo će biti ispravljeno pre nego što sve krene zvanično širom sveta.

Takođe ne možemo biti sigurni da li će ekran za pokretanje uvek izgledati taman s belim tekstom i belim logotipom. Ovaj članak bi mogao biti ažuriran ukoliko saznamo više u međuvremenu!

Stari ekran za pokretanje je zaslepljujuće bele boje sa Chrome logotipom u boji, dok je novi tamno sivi ili crni sa glatkim, belim Chrome OS logotipom modernog izgleda.

Googleov operativni sistem raste i sazreva na nove načine. Sve u svemu, ažuriranje početnog ekrana će poslužiti kao lepa jagoda na vrhu prelepog redizajna kroz prepravku obaveštenja, tamni režim, pokretač produktivnosti, novi centar za personalizaciju, funkciju animiranog čuvara ekrana i još mnogo toga.

06/03/2022 09:47

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments