Ubrzajte svoj bežični internet

13/02/2016 09:38

Ubrzajte svoj bežični internet

Korisnici Wi-Fi rutera često mogu imati problema sa brzinom internet veze, ali to se može rešiti na veoma jednostavan način.

Problem se javlja pogotovo kod onih koji žive u gusto naseljenom delu grada, pa je glavni razlog za sporu internet vezu veliki broj Wi-Fi rutera u okolini.

Upravo je ova prenatrpanost bežičnog signala uzrok spore internetske veze, ali je ovaj problem rešiv – promenom u postavkama samog rutera.

Za početak – dovoljno je da u postavkama rutera promenite visokofrekventni signal sa 2m4 GHz na 5GHz. Ukoliko ovo podešavanje ne pomogne i ne da željene rezultate, onda je potrebno da promenite kanal za Wi-Fi.

Odabirom jednog od 12 kanala trebalo bi da se oslobodi važa bežična veza od uticaja okolnih Wi-Fi signala, a tako bi internet veza trebalo da bude brža.

Kako se podešava ruter?

Kako biste došli do postavki rutera, potrebno je da u internet pretraživač ukucate fabričku IP adresu, a većina rutera ima – 192.168.1.1, a nakon toga da kliknete na Wi-Fi podešavanja – kako biste dobili dodatne opcije.

U zavisnosti od toga koju opciju želite da podesite, nakon što kliknete u padajućem meniju – odaberite novi parametar Wi-Fi veze.

Za analizu Wi-Fi okruženja i pregleda aktivnih kanala možete da koristite besplatnu aplikaciju Wi-Fi Analyzer.

13/02/2016 09:38

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments