Kako da osetite čar novog Androida L pre nego što dobijete apdejt za vaš sistem

10/09/2014 12:31

Kako da osetite čar novog Androida L pre nego što dobijete apdejt za vaš sistem

Nije vam potrebna najnovija verzija Android sistema da biste okusili poboljšanja performansi koja sa njim dolaze. U ovom članku možete da vidite kako da ubrzate svoj android uređaj u par lakih koraka.

Nedavno je Gugl na svojoj konferenciji u San Francisku najavio da će ažurirati Android operativni sistem. Najnovija verzija, sa kodnim imenom Android L uključuje prerađen sistem notifikacija, ažuriran korisnički interfejs, inteligentnije načine otključavanja i novi mod za štednju baterije. Apdejt koji će kasnije ove godine stići na određene uređaje bi trebalo da udvostruči performanse aplikacija zahvaljujući novom ART rantajmu. Međutim, ipak vam nije potreban Android L da biste uključili ART na vašem uređaju.

Gugl nas je upoznao sa ART-om prošle godine sa Nexus 5 uređajem i Android 4.4 KitKat operativnim sistemom. To znači da morate da imate KitKat operativni sistem da biste koristili ART.

Da biste mogli da odaberete ART, prvo treba da odete u podešavanja, a zatim odaberete “About Phone”. Nakon toga treba da sedam puta pritisnete stavku “Developer options”, što će vam dati pristup naprednijim podešavanjima koja inače nisu vidljiva.

Kako da odaberete ART rantajm

Kako da odaberete ART rantajm

Vratite se korak unazad i odaberite “Developer options” koje smo korak ranije omogućili. Tu treba da skrolujete do dna i pritisnete opciju “Select runtime”, gde ćete odabrati ART. Nakon pritiska na dugme OK, smartfon će se resetovati i početi sa optimizacijom aplikacija za upotrebu novog rantajma. Ovo može da potraje neko vreme, ali kada se završi, trebalo bi da primetite značajan porast performansi telefona.

Međutim, treba imati u vidu da mali broj aplikacija ne funkcioniše na ART rantajmu. Ukoliko neka od aplikacija ne funkcioniše, uvek možete da se vratite na Dalvik rantajm, istim postupkom.

Pogledajte i video snimak za taj postupak:

10/09/2014 12:31

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments