Kako da sakrijete svoj profil na FB-u

24/03/2015 10:14

Kako da sakrijete svoj profil na FB-u

Postoji način da privremeno svoj profil na Fejsbuku sakrijete, da bude nevidljiv, ali da i dalje budete prisutni na ovoj društvenoj mreži. Postupak je jednostavan i sadrži sedam koraka.

Sakrijte buduće postove

Kada kliknete na ikonicu katanca u gornjem desnom uglu, dobićete padajući meni. Opcija “Who can see my stuff” sadrži opciju “Who can see my future posts?” koja bi uvek trebalo da vam bude podešena na prijatelje ili na posebnu listu prijatelja koju sami možete napraviti, kako bi odredili ko sve može da vidi vaše postove. Naravno, možete odabrati i opciju – “only me”, u tom slučaju niko sem vas neće moći da vidi vaše postove.

Sakrijte postove iz prošlosti

Kako bi kontrolisali ko će moći da vidi postove koje ste već postavili na Fejsbuk, odaberite u istom padajućem meniju “See more options” i dobićete priliku da odredite ko može da vidi vaše ranije postove.

Sakrijte svoje ime iz pretrage

U istom meniju nalazi se i opcija “Who can look me up?” gde možete ukloniti opciju da vas bilo ko pronađe na Fejsbuku koristeći vašu mejl adresu ili broj telefona.

Sakrijte svoje ime iz Google-a

Pored toga što možete podesiti da vas niko ne može naći na Fejsbuku, u istom meniju (ispod) nalazi nalazi se opcija da isključite da se vaše ime prikazuje u pretrazi i na drugim pretraživačima.

Isključite tagovanje

Možete izbeći da vas neko bez pitanja označi na fotografiji ili u postu, tako što ćete u meniju “Timeline and Tagging Settings” pronaći opciju “Review Posts Friends Tag You In” i uključite je. Nakon toga dobijaćete obaveštenja kada vas neko taguje pa ćete imati priliku da odaberete šta će se naći na vašem profilu a šta neće.

Izbacite pratioce sa svog profila

Na Fejsbuku imate mogućnost da imate prijatelje, ali i pratioce. Pratioci mogu da čitaju vaše postove, a ako ne želite da ih imate, tu opciju možete iskljuiti u “Followers”.

Isključite sve aplikacije

Aplikacijama Fejsbuk dolazi do više informacija o korisnicima, a kako biste izbegli ovo u meniju pronađite “Apps” i pogledajte na koje ste sve aplikacije prijavljeni i isključite ih.

Izvor: Blic

24/03/2015 10:14

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments