Kako da znate da li je primalac pročitao vaš imejl?

24/04/2015 10:12

Kako da znate da li je primalac pročitao vaš imejl?

Jeste li ste se ikada zapitali da li je primalac pročitao imejl koji ste poslali? Možda ste nekada konkurisali za posao, a nikada niste dobili nikakvu povratnu informaciju. Ili samo želite da potvrdite da je sve u redu, a da primalac zbog obaveza kasni sa odgovorom. Postoji više tehnika za praćenje poslatih imejlova koje vam mogu pomoći da otkrijete da li su vaši imejlovi pročitani ili barem otvoreni.

Napomena: Naredne savete koristite u privatne, nekomercijalne svrhe i samo u skladu sa pravnom regulativom. Nemojte ih koristiti za marketing putem imejla. U tom slučaju biste odgovarali opisu spamera. Isto tako, nepravilno korišćenje ovih mogućnosti može narušiti ugled onih koji omogućavaju besplatno korišćenje veb-sajtova i usluga praćenja elektronske pošte.

Ukoliko ste korisnik nekog od programa za elektronsku poštu, zatražite potvrdu pročitano.

Ako koristite Outlook Express, idite u meni Tools i odaberite Options. U prozoru koji će vam se prikazati, odaberite jezičak Receipts. Štiklirajte opciju Request a read receipt to all sent messages. Isto tako možete podesiti svoj odgovor na imejlove koji su vama stigli.

Dodajte brojač svojoj poruci.

Mnogi ljudi u ove svrhe koriste brojač pregleda. Ukoliko je kod brojača kompatibilan sa vašim programom ili imejl serverom, samo dodajte taj kod posle poruke. Brojač uglavnom mora biti u HTML-u, bez Javascript-a. Nakon slanja poruke, preostaje vam samo da proverite evidenciju brojača.

Koristite besplatnu usluga praćenja pošte.

Besplatna usluga praćenja pošte vam omogućava da primite obaveštenje kada vaši imejlovi budu pročitani. Takvu uslugu pruža, na primer, SpyPig. Za njeno korišćenje, potrebno je ostaviti imejl adresu na koju želite da vam stižu obaveštenja. Pratite uputstva. Budite spremni da pošaljete poruku. Tajmer će započeti odbrojavanje čim ispratite uputstvo do kraja. Kopirajte kod u svoju poruku i pošaljite istu pre nego što se odbrojavanje završi. Ova procedura se može razlikovati kod drugih ponuđača iste usluge.

Koristite Google Analytics za praćenje URL adrese.

Koristite ovu mogućnost kada želite da pratite svoj imejl pomoću klikova na URL. Primalac u ovom slučaju mora kliknuti na URL, u suprotnom ne možete znati da li je poruka pročitana. Google Analytics nalog možete napraviti besplatno. Napravite URL koji se može pratiti, a kroz svoj nalog ostanite u toku sa daljim dešavanjima.

24/04/2015 10:12

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments