Traju pregovori sa prosvetarima, sprema se kolektivni ugovor

26/11/2014 11:49

Traju pregovori sa prosvetarima, sprema se kolektivni ugovor

Srđan Verbić, ministar prosvete, izjavio je danas da se problem prosvetnih radnika može rešiti jedino uvođenjem platnih razreda i dodao da taj posao ne može da se završi “prekosutra”.

Jedino pravo rešenje za probleme nastavnika jeste da budu u pravoj platnoj grupi, da se to definiše i da se usvoji u skupštini. To nije nešto što će biti gotovo uskoro, ali predstavlja prioritet. Jedino kad nastavnici budu imali platu u skladu sa svojom odgovornošću i nivoom obrazovanja, tada će se postići željeni rezultat, izjavio je ministar Verbić novinarima na pauzi skupa Dostignuća mladih u Srbiji.

On je rekao i da se očekuje završetak kolektivnog ugovora pre roka, odnosno pre januara iduće godine.

Rad na kolektivnom ugovoru je započet, što je bio zahtev sindikata, i očekuje se da će biti završen pre roka – rekao je ministar.

Ponovio je i da se jedino ne može ispuniti zahtev prosvetnih radnika o izuzimanju od smanjenja plata, a najavio je da sutra treba da razgovara sa predstavnicima sindikata o kolektivnom ugovoru.

Treći zahtev prosvetara, koji se ne može ispuniti i odnosi se na izuzeće od smanjenja plata, ne može se ispuniti iako predstavlja najvažniji za mnoge predstavnike sindikata – rekao je Verbić.

Izvor: Blic

26/11/2014 11:49

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments