“British Council” pomaže unapređenju obrazovanja kod nas

15/12/2014 11:11

“British Council” pomaže unapređenju obrazovanja kod nas

“British Council” drugi put po redu organizuje konferenciju o unapređenju kvaliteta prosvetnog sistema u Srbiji upotrebom informaciono – komunikacionih tehnologija. U Belexpocentru i hotelu “Holiday Inn” u Beogradu 27. i 28. februara 2015. godine biće održana konferencija “Nove tehnologije u obrazovanju”.

Za ova dva dana na ovoj regionalnoj konferenciji i na pratećem sajamskom programu o primeni IKT u obrazovanju i o dobrim primerima govoriće kompanije, izdavačke kuće i obrazovne institucije iz Srbije, regiona i Velike Britanije. “British Council” je sa svojim partnerima – Britanskom ambasadom u Beogradu, Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, Privrednom komorom Srbije i drugim, orgaizovao ovu konferenciju kako vi se pomoglo školama i fakultetima u našoj zemlji i regionu da podignu na viši nivo kvalitet obrazovanja tako što će iskoristiti sve mogućnosti koje pružaju savremene tehnologije.

Teme o kojima će se govoriti na konferenciji “Nove tehnologije u obrazovanju” su:

  • Primeri dobre prakse u upotrebi IKT u osnovnim i srednjim školama
  • Primeri dobre prakse u upotrebi IKT u visokom obrazovanju
  • Inkluzivno obrazovanje uz podršku IKT

Učešće na konferenciji biće besplatno a prezentacije će biti na srpskom i engleskom jeziku.

Sajamski program

U okviru sajamskog dela programa na konferenciji u Beogradu, kompanije koje se bave informaciono-telekomunikacionim tehnologijama i obrazovanjem imaće priliku da prikažu svoje ponude, da predstave svoja najnovija rešenja za hardvere i softvere, kao i da prikažu svoje proizode koji se koriste na svim nivoima obrazovanja.

Učesnici

Na debatu i razmenu iskustava, predstavljanjem uspešnih primera iz Srbije i drugih zemalja, “British Council” poziva sve koji su na bilo koji način uključeni u proces obrazovanja – od nastavnika, profesora, učitelja, direktora škola, pedagoga, psihologa, predstavnika đačkih parlamenata, roditelja, preko onih koji su u siste obrazovanja uključeni indirektno, kao što su – zaposleni u agencijama, zavodima, izdavačkim kućama, sindikatima…

Sporazumom sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, konferencija “Nove tehnologije u obrazovanju” nosi 3 boda stručnog usavršavanja po danu.

Za sve zainteresovane za učestvovanje u programu ova regionalne konferencije, formular za prijavljivanje će se od januara 2015. godine naći na zvaničnom sajtu “British Council”-a.

15/12/2014 11:11

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments