Još 11 medalja za učenike iz Srbije!

29/02/2016 10:20

Još 11 medalja za učenike iz Srbije!

Međunarodno takmičenje iz matematike i fizike “Romanian Master of Mathematics and Romanian Master of Physics” održano je u Bukureštu u Rumuniji.

Na takmičenju su učestvovali i učenici iz Srbije, koji su osvojili 11 medalja, dok je tim Srbije osvojio prvo mesto iz fizike.

Tim Srbije iz matematike sastojao se od jedne ekipe koja je osvojila dve medalje i tri pohvale.

Bronzane medalje iz matematike osvojili su Aleksa Konstantinov i Aleksa Milojević, pohvale su dobili Nikola Sadovek, Luk Vukelić, Igor Medvedev, dok je bez medalje ostao Ognjen Tošić.

Lideri ekipe iz matematike bili su Vlado Uljarević i Bojan Bašić.

Takmičenje iz fizike okupilo je petnaestak ekipa iz različitih država – Rusija, Brazil, RUmunija, Moldavija, dok su Srbiju predstavljala dva tima – tim Srbije i tim Matematičke gimnazije.

Tim Srbije je na takmičenju iz fizike osvojio pet medalja. Zlato je pripalo Mihajlu Sporiću, Dušanu Đorđeviću i Dušanu Novičiću, srebro je osvojio Stefan Đorđević, dok je bronzana medalja pripala Marku Nerančiću. Lideri ovog tima bili su Veljko Janković i Božidar Nikolić.

Ekipni tim Srbije osvojio je prvo mesto.

Tim Matematičke gimnazije osvojio je četiri medalje – srebro je osvojio Vuk Radović, a tri bronzane pripale su Marku Šušnjaru, Darku Goluboviću, Katarini Petrović, dok je bez medalje ostao Aleksa Đorđević.

Lideri tima Matematičke gimnazije bili su Aleksandar Dimić i Ivan Stanić, profesori ove škole.

Na matematičkom delu takmičenja učestvovalo je 20-tak zemalja, među kojima su Rusija, Kina, Koreja, SAD, Brazil, Velika britanija, Rumunija, Peru.

29/02/2016 10:20

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments