Novi Sad: Evropski dan jezika na Filozofskom fakultetu

26/09/2016 08:17

Novi Sad: Evropski dan jezika na Filozofskom fakultetu

Evropski dan jezika obeležava se manifestacijom “Ulica evropskih jezika”, izložbom i muzičkim programom koji će se održavati na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

U muzičkom programu učestvuju Mešoviti hor “Sv. Roman Slatkopojac”, Mešoviti hor Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj” i Kamerni hor “Res Miranda”.

“Ulica evropskih jezika” realizovaće se u ponedeljak, 26. septembra u periodu od 10 do 15 časova ispred zgrade Fakulteta gde će biti postavljeni štandovi jezičkih odseka i centara Filozofoskog fakulteta, kao i štandovi Gradske biblioteke – ogranka „Anica Savić Rebac”, Američkog kutka, Francuskog instituta, EU info centra, Instituta „Junus Emre”, Geteovog instituta, DAAD-a, Turističke organizacije Nemačke i drugih.

Otvaranje izložbe povodom 20 godina rada Međunarodne letnje škole srpskog jezika, kulture i istorije najavljeno je za 12 časova. Postavku je priredila mr Nataša Belić, viši bibliotekar.

Program se završava u 19 časova, kada će u kino sali Fakulteta biti održan koncert horova.

Evropski dan jezika obeležava se od 2001. godine, na inicijativu Saveta Evrope, a ima za cilj ukazivanje na značaj učenja jezika, uvećanje broja jezika koji se uče, promociju doživotnog učenja, međukulturnog dijaloga i jezičkog i kulturološkog bogatstva Evrope.

Više informacija o Evropskom danu jezika nalazi se ovde.

26/09/2016 08:17

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments