Humanitarna trka Deda Mrazeva u Beogradu

24/12/2015 08:59

Humanitarna trka Deda Mrazeva u Beogradu

Tradicionalna, osma po redu, “Beogradska trka Deda Mrazeva”, u kojoj će učestvovati 3.000 Deda Mrazeva i Baba Mrazica, održava se 27. decembra u 13 časova.

Staza kojom će trčati i šetati Deda Mrazevi biće smeštena u Ulicu kralja Milana, a centralno mesto manifestacije je plato kod Terazijske česme.

Trka će se održati u okviru programa obeležavanja gradske Nove godine, pod pokroviteljstvom Skupštine grada i Sekretarijata za sport i omladinu.

Pored trke biće održan i muzičko-zabavni program na centralnoj bini, koji počinje u 11 časova kada će se otvoriti i punktovi za preuzimanje kostima i kapica. U muzičko-zabavnom programu učestvovaće mnogi poznati umetnici i veliki broj javnih ličnosti iz sveta kulture i sporta.

Startna, odnosno ciljna kapija nalazi se pored Terazijskog platoa, a svi učesnici u trci dobiće na poklon sertifikat o učešću.

I ovogodišnja “Beogradska trka Deda Mrazeva” imaće humanitarni karakter, a prikupljaće se novčana sredstva za decu sa cerebralnom paralizom. Akcija se odvija u saradnji sa Specijalnom bolnicom za cerebralnu paralizu i razvoju neurologiju.

U saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije organizovaće se i akcija dobrovoljnog davanja krvi, pod sloganom “Deda Mrazevi daruju život”.

Vozilo instituta biće postavljeno na platou ispred hotela “Balkan” od 10 do 14 časova.

“Beogradsku trku Deda Mrazeva” organizuju Fondacija “Natalis” i Sportski savet Rakovice.

24/12/2015 08:59

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments