Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić za početak Novosadskog muzičkog leta

29/07/2016 13:30

Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić za početak Novosadskog muzičkog leta

Manifestacija “Novosadsko muzičko leto” počinje u petak, 29. jula, koncertom Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića u 21 čas.

Koncert otvaranja manifestacije održaće se u Vrtu srednjoškolskog doma u Nikolajevskoj ulici u Novom Sadu.

Dvojica vrhunskih muzičara ove godine obeležavaju 20 godina uspešne saradnje o čemu svedoče njihovi brojni zajednički koncerti širom sveta, kao i proslavljeni tonski zapisi među kojima su Krushevo, Treta majka, Live in Belgrade i Live in Zagreb.

Vlatko Stefanovski je jedan od osnivača u bivšoj Jugoslaviji čuvene grupe „Leb i sol”, s kojom objavljuje 14 albuma i održava veliki broj koncerata širom sveta. Od sredine 90-ih godina razvija vrlo uspešnu samostalnu karijeru.

Miroslav Tadić, gitarista, kompozitor, aranžer i pedagog, jedan je od naših najpriznatijih, najangažovanijih, najraznovrsnijih i najproduktivnijih umetnika u svetu. Ovog majstora klasične i električne gitare urednici uglednog časopisa Guitar Player Magazine uvrstili su 1997. među 30 najoriginalnijih gitarista sveta. Rođen je u Tuzli, a danas živi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ulaznice za koncert koštaju 1.000 dinara i mogu se kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada od 8 do 14 časova, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja.

U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u Sinagogi sa početkom u 21 čas.
Novosadsko muzičko leto 2016 organizuje Muzička omladina Novog Sada pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada. Manifestacija će trajati do 17. avgusta.

Program manifestacije nalazi se ovde.

Izvor: RTV

29/07/2016 13:30

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments