Promovisanje nauke širom Srbije

02/04/2015 09:27

Promovisanje nauke širom Srbije

U toku aprila meseca Centar za promociju nauke pokrenuo je akciju “CPN kroz Srbiju” tokom koje će predstaviti brojne interaktivne naučnopopularne programe u velikom broju gradova Srbije.

Mobilni program Centra za promociju nauke biće predstavljen posetiocima u Nišu, Zrenjaninu, Novom Pazaru, Lazarevcu, Kragujevcu, Požarevcu, Subotici, ali i Banjaluci.

Program se sastoji od radionica, naučnih demonstracija i eksperimenta, CPN tribine, mobilni CPN planetarijum, Horizont četvrtkom, novi koncept – “Filozofija kroz Srbiju”, ali i veliki broj drugih aktivnosti.

Akcija CPN planetariju putuje regionom više od dve godine, a planetarijumske projekcije je do sada posetilo više od 27.000 ljudi. Tokom aprila meseca CPN će obići Pančevo, Zrenjanin, Novi Pazar, Banjaluku i Požarevac.

Na tribinama CPN-a biće najraznovrsnijih tema iz više oblasti prirodnih i društvenih nauka, kao i naučnih i društvenih fenomena.

U Novom Sadu će tribina biti posvećena vakcinaciji, u Beogradu će tema biti . Kako sam svoju prabaku upoznao sa pradekom, a u Banjaluci – Kako me je ubio moj Fejsbuk profil.

CPN kroz program Horizont četvrtkom pruža podršku naučnoj zajednici, malim i srednjim preduzećima, civilnom društvu i svim građanima koji su zainteresovani da se uključe u program Horizont 2020, koji obuhvata fond od 78 milijardi evra.

Novi mobilni program CPN-a je Filozofija kroz Srbiju koji je nastao u saradnji uglednih profesora Filozofskog fakulteta u Beogadu i Centra za promociju nauke.

02/04/2015 09:27

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments