Poznate ličnosti koje se bave humanitarnim radom

09/04/2020 11:22

Poznate ličnosti koje se bave humanitarnim radom

Da, Anđelina Džoli je možda najpoznatija humanitarka, zajedno sa Leonardom Dikapriom, ali veliki broj javnih ličnosti pokušava da svoj uticaj okrene u smeru promena i pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Podsećamo, Džolijeva je UNICEF-ova ambasadorka dobre volje, a Dikaprio ima svoju fondaciju za očuvanje životne sredine.

Imena nekih koji su poznati humanitarci dugi niz godina su ispod.

Kejt Vinslet, pored toga što važi za jednu od prizemnijih svetskih javnih ličnosti, srdačnih i skromnih, ona nosi i epitet humanitarke. Naime, bavljenje humanitarnim radom je na listi njenih prioriteta jer, kako kaže, najvažnije je da deliš svoju sreću sa drugima. Vinsletova je rekla i da bi trebalo iskoristiti moć toga što je javna ličnost kako bi rekla ono pravo i ispravno, a sve u cilju promena.

Opra Vinfri je donirala milione u humanitartne svrhe, a osnovala je i nekoliko dobrotvornih organizacija, poput The Oprah Winfrey Foundation i The Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls in South Africa.

Glumica Demi Mur se bori za prava žrtava trgovine ljudima, a sa bivšim suprugom, Eštonom Kučerom 2009. godine pokrenula je organizaciju za suzbijanje seksualnog zlostavljanja dece na internetu.

Šarliz Teron su 2008. godine Ujedinjene Nacije imenovale za glasnicu mira, sa posebnim fokusom na sprečavanja nasilja nad ženama. Ona je 2007. godine osnovala Sarliz Teron Africa outreach project, u cilju smanjenja širenja AIDS-a među mladim stanovnicima Afrike. 

Vil Smit, Bono iz grupe U2, Rijana, Ališa Kiz, Met Dejmon i mnogi drugi jedan deo svog vremena i sredstava koriste u svrhu “popravljanja” ili “poboljšanja” sveta.

09/04/2020 11:22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments