Štrajk i posle raspusta?

06/01/2015 14:33

Štrajk i posle raspusta?

Prosvetni radnici su da primili prvi deo decembarske plate koja im nije smanjena. I oni koji su štrajkovali i oni koji nisu dobili su istu platu. Razlika će biti u drugom delu plate kada će prosvetari koji su obustavili nastavu u potpunosti 22. decembra dobiti platu smanjenu za jednu celu dnevnicu.

Zbog toga što pre raspusta nisu rešena pitanja zbog kojih su prosvetni radnici počeli da štrajkuju, nakon raspusta štrajk će se verovatno nastaviti.

Slobodan Brajković iz Sindikata radnika u prosveti Srbije najavljuje da će predstavnici reprezentativnih sindikata posle praznika tražiti sastanak sa premijerom Aleksandrom Vučićem. Brajović navodi da su oni otvoreni za nastavak pregovora i da neće odustati od zahteva koje su imali do sada.

– Mi znamo da para ima, ali nema dobre volje da se pomogne prosvetnim radnicima. Ministarstvo prosvete nije prihvatilo posredovanje republičke Agencije za mirno rešavanje sporova sa zaposlenima koji su u štrajku skoro dva meseca, niti smo dobili poziv za nastavak pregovora – rekao je Brajković.

Ministarstvo prosvete je najavilo da će iskoristiti zimski raspust “za posete školama i za razgovar sa nastavnicima o aktuelnim problemima”.

Na sastanku zakazanom za 12. januar sindikati će se dogovoriti da li će i dalje trajati štrajk sa časovima od 30 minuta jer škole u Vojvodini počinju drugo polugodište 15. januara, dok se ostali đaci u Srbiju u klupe vraćaju 20. januara.

Izvor: Danas

06/01/2015 14:33

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments