Drugi “Startup Weekend” u Novom Sadu

04/03/2015 11:11

Drugi “Startup Weekend” u Novom Sadu

Poslovni inkubator, iDea i DaFED orgnizuju drugi po redu “Startup Weekend” u Novom Sadu. Nakon prvog, koji je bio održan oktobra 2013. godine, ove godine se “Startup Weekend” održava od 20. do 22. marta u Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu.

Ova manifestacija održana je u više od 100 zemalja i 400 gradova širom sveta. “Startup Weekend” namenjen je devolperima, dizajnerima, preduzetnicima, startup entuzijastima i svima koji su zainteresovani za stvaranje inovatnivnih biznisa. “Startup Weekend” pruža priliku za međusobno povezivanje, za predstavljanje inovativnih poslovnih ideja i za formiranje timova za realizaciju ideja.

U toku manifestacija, svi učesnici imaće priliku da uz mentore, koji su vrhunski stručnjaci u ovoj oblasti, razviju svoje poslovne modele i da nakon dva dana rada predstave rezultate žiriju. Na ovaj način mladi preduzetnici imaju priliku da promovišu svoju ideju, da čuju mišljenja stručnjaka i dobiju korisne informacije, ali i da pronađu dodatne izvore finansiranja.

U nedelji pre “Startup Weekend” manifestacije, Poslovni inkubator Novi Sad organizuje četvorodnevne pripremne treninge koji su dostupni svim učesnicima, a tema će biti formiranje poslovnog modela i prezentovanje svojih ideja. Na ovaj način, učesnici će se pripremiti za ono što ih očekuje na “Startup Weekend”-u.

U okviru manifestacije biće organizovano i takmičenje na kojem će biti dodeljene vredne nargade. Glavne nagrade uključuju: šest meseci usluga Poslovnog inkubatora Novi Sad, učešće na treninzima i obukama u Banja Luci koje se orgnanizuju u okviru IdeaLab projekta, kao i brojne hightech gadžete.

Više onformacija o “Startup Weekend”-u nalazi se OVDE, kao i na društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter: / swnovisad.

04/03/2015 11:11

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments