Nenošenje maski će se kažnjavati!

16/10/2020 16:21

Nenošenje maski će se kažnjavati!

Kako saznaje Blic od sledeće nedelje bi se ne poštovanje nove preporuke Kriznog štaba za nošenje maski i na otvorenom, moglo kažnjavati, tojest moglo bi biti zakonski regulisano kršenje mera.

Danas je posle zasedanja Kriznog štaba stigla i vest o definitivnoj odluci da beogradska Arena bude kovid bolnica.

Krizni štab je na danšnjoj sednici razmatrao i predložiće da Skupština Srbije usvoji izmene i dopune Zakona o prekršaju, čime bi se kršenje mere o nošenju maski smatralo prekršajem i kažnjavalo mandatnom kaznom.

Krizni štab nije razmatrao visinu novčane kazne i to je deo koji bi trebalo da odluči novi skupštinski saziv. 

Kazne se predlažu i za kršenje mere kućne izolacije, što je takođe razmatrano na današnjoj sednici Kriznog štaba, da bi moglo da se nađe kao odredba u izmenjenom Zakonu o prekršaju.

Da podsetimo, maske će biti obavezne i na otvorenom i u zatvorenom prostoru, a kao bitna stavka razmatrano je i zakonsko regulisanje broja okupljenih na određenom prostoru. Z sada i dalje je u opticaju da ne može biti više od 30 ljudi.

Mandatne kazne koje bi mogle biti usvojene su zapravo jednokratne kazne koje se izriču na licu mesta. To su praktično kazne koje se izriču prilikom saobraćajnih prekršaja, plaćaju se na licu mesta u manjem iznosu ili naknadno u većem.

Arena će ponovo biti kovid bolnica

Beogradska arena je odlukom Kriznog štaba ponovo objekat za smeštanje i lečenje pacijenata obolelih od kovida. 

„Imajući u vidu da se povećava broj osoba kod kojih je laboratorijski potvrđeno prisustvo virusa, od ponedeljka Arena biće spremna za prijem pacijenata“, najavila je danas Kisić Tepavčević posle zasedanja Kriznog štaba.

Nakon izjave za Sputnik Kisić Tepavčević dodaje i objašnjava da je nošenje maske za sada samo u vidu preporuke. 

16/10/2020 16:21

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments