Danas se održava prvi sastanak Ministarskog tima za prevenciju vršnjačkog nasilja

24/11/2017 09:07

Danas se održava prvi sastanak Ministarskog tima za prevenciju vršnjačkog nasilja

Prvi sastanak Ministarskog tima za prevenciju vršnjačkog nasilja biće održan danas, u 9.45 časova, u zgradi Vlade Srbije, a početku sastanka prisustvovaće predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

 

Vršnjačko nasilje je sve prisutnije, a imajući u vidu činjenicu da se ne može posmatrati van konteksta u kome se javlja, porodice i društva, potreban je sistematski pristup ovom značajnom problemu.

Na predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Vlada je formirala Ministarski tim sa zadatkom da izvrši analizu postojećih zakonskih rešenja koje se tiču prevencije i intervencije u slučajevima nasilja u školama i uspostavi svrsishodne procedure za razmenu informacija između pojedinih institucija i organa (škola, policija, pravosuđe i centri za socijalni rad) koje bi bile u funkciji prevencije vršnjačkog nasilja.

Ministarski tim čine: ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar pravde Nela Kuburović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

 

Izvor: mpn.gov.rs

24/11/2017 09:07

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments