Nauka na raspustu

24/08/2020 09:39

Nauka na raspustu

Dobre vesti – nauka nije na raspustu, tj nauka je tu za vas i na raspustu. Predstavljamo vam nove radionice virtuelnog Naučnog kluba.

Elementarijum je uradio nešto lepo za mališane. To je inače, za one koji ne znaju, sajt centra za promociju nauke. Organizovali su virtuelne informativne radionice sa raznim temama iz par krucijalnih zanimljivih oblasti obrazovanja i intresovanja. Program je napravljen za školsku decu, a preporučuje se uglavno od uzrasta 1. do 5. razreda osnovnog školovanja. Program je urađen jasno i veoma zanimljivo, a neprocenljivo je edukativnog karaktera. Sastoji se od četiri naučna poglavlja zaslađena pismom i tematikom Milutina Milankovića koji otvara razne teme. Milutin Marković je tvorac knjige „Vasiona kroz vekove“ koju je napisao kroz fomu pisma jednoj anonimnoj mladoj dami kojoj priča o vasioni i astronomiji i sa kojom imaginarno putuje kroz svodove nebeskih tela i velike praznine.

Program sadrži audi materijal, svaka tematika se sa vremenom menja i nadograđuje, a lekcije traju od 30 do 50 minuta. Deca ih uglavnom mogu pogledati sama a, biće naglašeno kad za učešće bude bila potrebna asistencija roditelja. Planirane su radionice i razne aktivnosti. 

Tematske celine su: Podvodna avantura, Doručak kod faraona, Zašto je nebo plavo i poglavlje o koroni- uhvati me ako možeš – kako bi najmlađe informisali pravilno o virusu i inovacijama u vezi sa njim.

Divna vest od elementarijuma za najmlađe! Uživajte u nauci i na raspustu 

24/08/2020 09:39

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments